Tulkkauspalvelut

Tulkki saksa-suomi-saksaTulkki Matti Borg

Käännöspalvelu Helminauha on tarjonnut sujuvaa ja luotettavaa tulkkipalvelua jo parin vuosikymmenen ajan. Itse olen ollut mukana mahdollistamassa satojen erilaisten tilaisuuksien kansainvälistä viestintää. Kokemusta on kertynyt runsaasti mitä erilaisimmista toimeksiannoista, tilanteista ja erikoisaloista:

Simultaanitulkkauksesta: esim. konferenssit ja seminaarit, eurooppalaiset yritysneuvostot ja muut kansainvälisten yritysten tilaisuudet sekä Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyvät kokoukset.

Konsekutiivitulkkauksesta: esim. liikeneuvottelut, oikeudenkäynnit, asioimistulkkaustilanteet, esitelmät ja juhlatilaisuudet.

Sujuva ja ammattitaitoinen tulkkaus on olennainen osa kansainvälisen tilaisuuden onnistumista.

Suoritan parhaillaan oikeustulkin erikoisammattitutkintoon tähtäävää koulutusta ammattitaitoni syventämiseksi.

Vaikka jutustelu kävisikin kohtuullisesti englanniksi esimerkiksi saksalaisen kauppakumppanin kanssa, ammattitaitoinen tulkki saa keskustelun sujumaan silloinkin kun mennään vaikeisiin asioihin ja virallisiin neuvotteluihin. Tulkki ei voi olla kaikkien alojen asiantuntija, mutta hänen ammattitaitoonsa kuuluu eri erikoisaloihin perehtyminen toimeksiantoa varten – hän on myös tiedonhaun ammattilainen.

Hinnoittelu

Tulkkauksiin sovelletaan yleensä päiväpalkkiota 680 euroa (+ alv), mutta tästäkin sovitaan tapauskohtaisesti. Hintaan vaikuttaa mm. etäisyys. Tampereen lähialueella voidaan sopia alempi hinta. Tampereen lisäksi esim. Helsinki, Turku ja Lahti ovat helposti saavutettavissa.

Myös puhelintulkkaus on tietyissä tapauksissa edullinen ja joustava toimintatapa, tuntiveloitus alkaen 60 euroa.

Tulkkaustoimeksiantoihin sovellamme Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sivuilta löytyviä tulkkaustöiden yleisiä sopimusehtoja.